Velkommen til Trond Are Berge photography

VELKOMMEN!
Her presenterer jeg noen av mine arbeider hvor naturen står i fokus. Jeg bruker også dens utallige detaljer, variasjoner og lysforhold som tilleggselementer til enkelte "kreative" prosjekter. Jeg håper noen av mine bilder - og tekster- kan være til inspirasjon og falle i smak hos betrakteren. Toppmotivet er hentet fra Helgelandskysten en natt i juli.
(Alle bilder er beskyttet av lov om opphavsrett.)

Besøk gjerne min side på Art-mine, New York:
http://www.art-mine.com/artistpage/trond_are_berge.aspx

eller min hjemmeside:
http://trondareberge.photoshelter.com/

eller omtaler i ARTisSpectrum magazine, New York:

http://www.artisspectrum.com/magazine/27/#/82/
http://www.artisspectrum.com/magazine/28/#/52/

12.07.2011

Vakre isfjell og - varmere nordområder.

copyright:Trond Are Berge

Det er sein kveld ved Isfjorden på Grønlands vestkyst og et skue uten like med enorme isfjell som presses ut i havet etter å ha drevet flere mil ut gjennom Isfjorden. Hastigheten har økt veldig de siste årene og er et resultat av den globale klimasituasjonen. Idag leser vi i avisene at forskerne har kommet fram til at "Togradersmålet" ryker allerede om ti-tyve år i store, folkerike områder på den nordlige halvkule. I Arktis kan temperaturen stige med mer enn 10 grader i slutten av dette århundre!
Vi er glade for en mild høst og forvinter og priser en kortere og mildere vinter. Men klimaforandringene som øker gir langtidskonsekvenser for oss selv (våre barn...) og er urovekkende. Vi leser også idag at Norge er havnet fra 6. til 15. plass på en global klimarangering som er utarbeidet at utredningsbyrået Germanwatch i samarbeid med paraply- organisasjonen Climate Action Network. Det spørs hvor lenge vi kan leve i vår egen boble av velstand og likegyldighet her heime... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar