Velkommen til Trond Are Berge photography

VELKOMMEN!
Her presenterer jeg noen av mine arbeider hvor naturen står i fokus. Jeg bruker også dens utallige detaljer, variasjoner og lysforhold som tilleggselementer til enkelte "kreative" prosjekter. Jeg håper noen av mine bilder - og tekster- kan være til inspirasjon og falle i smak hos betrakteren. Toppmotivet er hentet fra Helgelandskysten en natt i juli.
(Alle bilder er beskyttet av lov om opphavsrett.)

Besøk gjerne min side på Art-mine, New York:
http://www.art-mine.com/artistpage/trond_are_berge.aspx

eller min hjemmeside:
http://trondareberge.photoshelter.com/

eller omtaler i ARTisSpectrum magazine, New York:

http://www.artisspectrum.com/magazine/27/#/82/
http://www.artisspectrum.com/magazine/28/#/52/

12.22.2011

Solsnu og sommerminner


Copyright: Trond Are Berge

Javisst er det lenge til sommeren, men det er sannelig noe å se fram til nå som dagene blir "lengre". Min markering av "solsnu" er to motiver fra Samsjøen, i Sør-Trøndelag, en seinsommer-kveld. Vinden, som ofte lar sjøen gå hvit også om sommeren, har latt vannspeilet ligge til nytelse og nytte for fotografen. For det var ingen andre ute på vatnet denne kvelden- utrolig nok. De eneste lydene var noen fjerne trompetstøt fra smålom og av dråpene som forlot årebladene og laget små ringer i vannet.Copyright: Trond Are Berge

Jeg drar båten på land og rusler litt oppover furulia for å se etter kveldsmotiver og blir plutselig oppmerksom på at sola skinner gjennom et ørlite hull i restene av gammelfurua. Jeg tror jeg hadde husket akkurat dette synet selv om jeg ikke hadde foreviget det på en bildebrikke.

Og det er det som er så viktig - å mane fram minnene fra sommeren som var - de små detaljene fra turene ved havet, i skogen, på fjellet eller ute i hagen - minner som skaper forventninger og drømmer om kommende sommer.

Drømmer som til sist er et levd liv...

2 kommentarer:

  1. God Jul Trond Are. Det var hyggelig å "snuble" over bloggen din på det store Internettet. Flotte bilder og fine tekster!
    hilsen
    Bjørn Rangbru

    SvarSlett
  2. Takk, Bjørn. God jul til deg også! :-)

    SvarSlett